top of page

BIOGRAFI

Karin Prehst Lund Madsen er uddannet skuespiller, og  fridykker. 
 
Men konkurrencesporten har aldrig været vigtig for hende, meget hurtigt fandt hun ud af, at det var friheden, vægtløsheden og stilheden under vandet der facinerede hende.  Karins største glæde er havfruesvømning i havet. Gratis meditation og yoga i et dyk.  Hjemme i hendes stue står et 750 liter stort ferskvandsakvarie med diskosfisk og øksefisk. For hende er akvariet som en undervandshave i stuen. 
 
Karin er opvokset på familiegården i Belle ved Vejle Fjord, hvori hun har dykket siden hun lærte at svømme. Karin har dykket med alt fra marsvin og tangnåle i Danmark, til delfiner, mantaer, dragefisk og mange forskellige slags hajer  i lande som Fransk Polynesien, Brasilien og Maldiverne - og hendes eventyr som havfrue er kun lige begyndt.
 
Karins havfruehale er speciallavet af silicone og har rigtigt udseende fiskeskæl. Den er bygget omkring en monofinne, der gør at Karin hurtigt får fart på i vandet, samtidig med at den ser fiskeagtig ægte ud. Halen er tung at svømme med, man skal  være en øvet svømmer for at begive sig ud i havfruebranchen. 
 
I 2016 besluttede Karin at starte en helt ny karriere som Havfrue, her kan hun kombinere skuespillet med fridykningen på fineste vis - så nu kan du booke din egen havfrue også i Danmark. 
 
 
 
 
 
 

Karin fortæller:

`Havet er måske det sidste rigtig uopdagede sted på vores Planet Jorden. Det er svært ikke at blive fascineret. Som dykker er dit syn begrænset af vandets sigtbarhed og alt efter vejret kan den være temmelig lav. Især i Danmark. Det sætter naturligvis fantasien igang. For hvad gemmer der sig nede på havets bund?

 Gennemsnitdybden i havet er 4 km. Det dybeste sted er 11 km dybt. Og langt det meste liv findes ved kysterne og koralrevene, der også ligger på lavere vand, fordi korallerne er afhængige af sollyset. Men hvad er der nede i dybhavene?

 Tænk hvis man kunne være en havfrue? Og dykke derned i stilheden. Omsluttet af vand og havvæsener og ro.

Det er lige netop dét der nu har fået mig til at gå nye veje i mit arbejdsliv. I USA er havfruesport og havfrue-performance allerede kæmpestort, og derovre findes der masser af havfrueshows, ligesom der er mange professionelle havfruer. Også Holland, Frankrig, Tyskland og Finland er med på dillen - så mon ikke Danmark, landet med Den Lille Havfrue også er klar til et styk professionel havfrue?`

bottom of page